woensdag 9 december 2009

dag 3 (1 december)







Half vier ‘s ochtends hebben we het slapen opgegeven. We hebben het nog wel lekker rustig aan gedaan en hebben ons met de energie en snelheid die toepasselijk was voor mensen die met lange reizen, weinig slaap en veel jetlag te maken hebben aangekleed. Om 7:10 kwam het busje van de car care center ons halen om onze auto op te pikken. Het was een beleving. De man in het busje sprak een soort van onverstaanbaar caribisch engels en ik had een bevroren beleefde glimlach om mijn mond en een lichte paniek in mijn ogen terwijl ik zijn verhaal aanhoorde waar ik echt geen chocola van kon maken. De car care center was dichtbij en we hoefden niet lang te wachten (al moesten we wel even zoeken waar de auto in godsnaam stond) We kregen een Pontiac GT. Best een leuke auto trouwens, en volgens Daan rijdt hij lekker.




"gewapend" met een nieuwe auto zijn we meteen naar de Magic Kingdom gereden. Elora had erg last van de jetlag en ook wij voelden ons niet helemaal fris en fruitig. Ze was moe en zat voortdurend in haar ogen te wrijven en zoals de meeste ouders van jonge kinderen weten, dat is voor mamma en pappa een 'uhoh...' moment. We waren belachelijk vroeg bij de ingang van de MK (door onze snelle behandeltijd bij de car care center), maar we waren lang niet de eersten. Er waren mensen nog gekker dan wij die er volgens mij al vanaf half acht stonden!

De opening ceremony was echt geweldig. Ik heb het niet droog gehouden, qua tranen dan... dat ik niet later beschuldigd wordt van incontinentie. Tja, ik ben zo af en toe gewoon een sentimenteel doetje.  Elora zat op mijn nek en ze was aan het zwaaien en aan het roepen. Vooral toen ze Sneeuwwitje zag, was het enthousiasme gehalte erg hoog. Toen de karakters naar binnen gingen was Elora verontwaardigd dat ook wij weg liepen, ze wilde naar Mickey toe en ze kon maar niet begrijpen waarom wij de andere kant opliepen. Moe en chaggerijnig zat ze in het wagentje te mekkeren, Mainstreet ging totaal aan haar voorbij, tot dat...  we bij het kasteel kwamen… toen was ze ineens weer vrolijk. (toch disney magie??) Ze was duidelijk onder de indruk van alle pracht en praal. Even leek ze heel vrolijk en vol goede moed probeerde wij elkaar voor de mal te houden, dat onze 2 jarige zich wel over de vermoeidheid kon zetten.

Als eerste wat we gingen naar Dumbo en dat vond ze meteen al gaaf. Zij mocht op Dumbo's rug vliegen en dat zag ze helemaal zitten!!!  Het wachten viel mee en Elora had pret voor tien in het Dumbo, maar toen het ritje voorbij was en we zeiden dat we naar Winnie the Pooh gingen, mopperde ze dat ze niet naar Winnie the Pooh wilde. Hier gingen wij natuurlijk niet in mee, want hoe leuk we een ritje Dumbo ook vonden, zagen we ons niet drie weken lang alleen maar rondjes vliegen op onze langorige vriend. Dus onder protest werd Elora de honingpot van Pooh in geduwd. Toen ze er in zat, wilde ze er ook gelijk niet meer uit. Het was gelukkig rustig dus wij konden snel nog een ritje maken. Daarna naar Peter Pan, en Elora begon weer met zeuren. Ze wilde niet naar Peter Pan… ze wilde naar Winnie the Pooh. En toen we uit Peter Pan kwamen, wilde ze daar weer niet uit en wilde ze nog een keer. En bij Sneeuwwitje precies het zelfde tot ik er genoeg van had. Nog een keer zijn we in Winnie the Pooh gegaan en toen hebben we nog even de “Dream away with Mickey show gekeken’ (waar Elora gewoon weer ouderwets enthousiast en gezellig was) en daarna moest mijn meisje echt naar bed.

Na een paar uurtjes uitgerust te hebben zijn we heel wat olijker naar Downtown Disney gegaan waar we om 19:30 een reservering bij Bongo's hadden. Het diner was best lekker, maar niet heel bijzonder. Stiekem had ik hoge verwachtingen gehad bij het Cubaanse eten, maar het was niet helemaal om over naar huis te schrijven. Maar dit zegt natuurlijk niets, het kan zijn dat we toevallig een slechte dag hebben meegemaakt bij Bongo's.  Elora had niet zo'n trek maar toch kregen we er wel wat rijst in. Ze is normaal wat avontuurlijker met eten. Ik denk ook dat haar buik iets te gevuld was met de enorme beker (heerlijke) chocomelk die ze bij het eten kreeg. Na het eten hebben we nog lekker even geshopt en daar leent het gezellige Downtown Disney zich echt voor. In de Magnetronz mocht ze zelf magneetjes voor de koelkast uitkiezen (met een beetje hulp van mamma, van Elora koos magneetjes van een wat overdreven formaat, die bijna net zo groot waren als onze ijskast... yikes!)  Downtown disney was gezellig verlicht en ook Santa Claus was aanwezig. Elora's eerste ontmoeting met de neef van Sinterklaas (ja ze is pas net aan het concept Sinterklaas aan het wennen en dan komen wij weer met de kerstman... dit leek ons wel een handige uitleg) Omdat het zo warm was mocht Elora spelen in de soort 'fontein' waar het water uit de grond schoot. Ze gierde het uit... hoe natter hoe beter. Als ze maar ondeugend mag doen, die tomboy van ons!

En terwijl Elora lekker door de fontein aan het roetsen was mocht mamma even haar hart ophalen in de kerstwinkel! Wat is het hier toch leuk!


Daarna zijn we naar huis gegaan en als een blok in slaap gevallen. dat mag ook wel na zo;n lange dag!

1 opmerking:

  1. Nou, mooi te lezen dat jullie 'eindelijk' zijn aangekomen op WDW ! Na een vrij heftige reis, zo alles bij elkaar. Maar als de jetlag straks voorbij is (al is wat we nu lezen al meer dan een week geleden), zal het vast snel veel beter gaan !

    BeantwoordenVerwijderen