zondag 20 december 2009

dag 21 (19 december)

Vanochtend waren we niet zo kwiek als de vorige ochtenden. We zitten er goed doorheen maar zijn van plan te genieten van de laatste dagen.




Vandaag zijn we weer opgesplitst, dat is soms ook even nodig. Daan en ik wilde graag nog wat dingen in Universal doen, terwijl mamma liever nog een bezoekje bracht aan Hollywood studios. En dat was ook wel handig, want Universal begint pas na 10:00 een beetje open te gaan (de deuren gaan om 9 uur open maar de meeste ritjes gaan pas om 11:00 open) en we hadden alweer een vroege ADR bij de Garden Grill die middag / avond. Omdat Elora moest slapen was het niet handig om met haar naar Universal te gaan.



Helaas hebben we niet alles kunnen doen in Universal, want de vakantie gekte heeft toegeslagen. Daan en ik hebben interessante observaties gemaakt over 'beleving' in Universal. Het is niet dat de ritjes slechter zijn dan bij Disney, zeker niet er zitten echt een paar hele gave dingen in Universal. Het is de algemene beleving. Bij Disney is er echt research gedaan hoe alles prettiger is voor de mensen en daar hebben ze bij Universal duidelijk minder rekening mee gehouden. Er is veel meer ruimte voor mensen om voor te dringen (en dat doen ze dan ook graag) er wordt minder rekening met je gehouden en je voelt je vaak genegeerd of beledigd tijdens wachtrijen. Dan ga je al negatief een ritje in en geniet je er een stuk minder van. Terwijl Disney echt een geweldige customer experience hanteert (daarover straks meer)



Ik vind het jammer dat ik de Mummy heb moeten missen. Na 3 weken dacht ik toch wel alles gezien te kunnen hebben hier, maar dat valt dus toch vies tegen, is ons opgevallen.



We moesten ons haasten om naar huis te komen en om 14:30 hebben we nanna en Elora opgehaald om naar Chip and Dales harvest feast at the Garden Grill te gaan.



Eenmaal bij de ingang liepen we tegen een klein probleempje op. Mijn moeder was haar pasje vergeten, wat best wel voor wat spanning zorgde... want geen pasje, geen ingang, geen etentje en geen ticket naar de Candlelight processional... YIKES. Gelukkig wisten de lieve mensen van Disney dit feilloos op te lossen. Geen probleem, we stonden in het systeem... niet big brother is watching you, but big cheese is looking over you! Het pasje was zo (na natuurlijk even in de rij te hebben gestaan) uitgeprint... korte pijn en wij waren weer tot over onze oren verliefd op Disney!! Jolig stapten we door de poorten van Epcot heen.





Ook de Garden Grill komt in mijn top 5 van gave Disney restaurants terecht (in ieder geval samen met Park Fare en scifi diner). Wat een aandacht kreeg ons kleine meisje van de characters. Vooral Dale was geweldig, maar ook Mickey kon ik wel zoenen, zo leuk deed hij. We hebben echt genoten en ik kan dit iedereen (ook qua eten) echt aanraden.



Nog even snel Ellen's Energie Adventure gedaan en daarna hebben we Whoopie bewonderd in de Candlelight Processional. Leuk, maar 1 keer gezien is genoeg. Het was leuk om Whoopie gezien te hebben, al waren onze plaatsen erg slecht en kon Daan haar helemaal niet zien.



Daarna zijn we in de mensen massa naar huis gegaan.

2 opmerkingen:

  1. Jullie maken je uurtjes wel zeg. En dat met blaren op de voeten en een verkouden hoofd.....Ben erg benieuwd naar wat misschien wel het meest spannende deel van de hele reis wordt; de terugreis. Jullie boffen dat je niet via de luchthavens in het noordoosten vliegen, maar hoe houden de Engelse luchthavens en Schiphol zich de komende dagen? Misschien gaat het hier wel warm water regenen en zijn alle zorgen voorbij. Tot die tijd: geniet van de laatste uurtjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie hebben inderdaad een bomvol programma........en zie dat dit al de 20e dag is!!

    Fijn dat je moeder erbij is zodat je af en toe even tijd voor jezelf hebt.

    Geniet nog eventjes,
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen